Levendig Uitgever

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen? Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal.


Op avontuur met Kleur op school

Kleur op school biedt levensbeschouwing voor alle kinderen en is niet gebonden aan één godsdienst of levensbeschouwing. De lessen in het eerste nummer van het schooljaar 2019-2020 sluiten ook prima aan op de Kinderboekenweek. Uiteraard hebben we onze eigen interpretatie van het thema gekozen.


In de lessen gaan we op avontuur. Op reis met de trein, te voet, een vliegend tapijt, op ons skatebord of met een ruimteschip. We hoeven niet eens echt op reis te gaan. Avonturen kun je ook in gedachten beleven, met zo veel fantasie als je wilt. Het maakt niet uit waarmee of waarheen we gaan reizen. Maar avonturen zullen we beleven!

Voor meer informatie of een proefabonnement, kijk op www.kleuropschool.nl!


Reis met Jeroen over de hele wereld

Jeroen reist met de vliegcopter langs de scholen tijdens de Kinderboekenweek 2019. Hij geeft interactieve en creatieve workshops met gedichten en verhalen, en misschien een lied. Jeroen is dol op verhalen vertellen en gedichten maken met kinderen. Zeker met zijn nieuwe boek De vliegcopter vol liefde, die uitvliegt om pesten tegen te gaan.

Jeroen is (met subsidie) te boeken via De Schrijverscentrale. Scholen die al bekend zijn met De Schrijverscentrale kunnen de boeking via hun account regelen. Mail voor meer informatie naar jeugd@deschrijverscentrale.nl of bel 020 - 820 26 55.

Je mag natuurlijk ook gewoon Jeroen bellen om een bezoek te plannen aan je school. Bel met 06-22613701 of mail jeroen@levendiguitgever.nl.

Kijk op de speciale levendige workshop pagina voor meer informatie!


Hoe is jouw humeur vandaag?

De rode bus is onderweg naar de markt. Het is een bus vol gevoelens. Het is jouw bus vol gevoelens. Maar wie mag er aan het stuur? Boos, Blij, Vertrouwen, Zorgelijk? Alle gevoelens mogen er zijn. Maar komen we wel op de plek van bestemming als Paniek achter het stuur gaat zitten? En wat als Jaloers ook wil sturen? In dit boek gaat de reis door regen en zonneschijn. Op zoek naar welke gedachten je kunnen helpen om je bestemming te bereiken en om te bekijken welke gedachten daarbij een beetje in de weg kunnen zitten.

Auteur: Michelle Hollaar Illustrator: Daniëlle Schothorst

Hardcover, 32 pagina’s ISBN 9789491740664

Prijs € 14,95


De vliegcopter vol liefde

Wat vliegt daar door tussen de wolken in de blauwe lucht?

Het is de vliegcopter, die maakt een avontuurlijke vlucht.

Door Benjamin gemaakt. Die is het pesten meer dan zat.

Hij gaat vliegen met zijn konijn en heeft nog nooit zo’n lol gehad.


Samen gaan ze op zoek naar lief en avontuur.

Konijn Robbie zit op de uitkijk en Benjamin aan het stuur.

Ze nemen vrienden mee, zo hier en daar en overal vandaan,

Om met een volle vliegcopter over de hele wereld te gaan!

Een prachtig verhaal over de vliegcopter die liefde en avontuur verspreidt over de wereld voor de kinderen die dat nodig hebben. Wie liefde geeft, krijgt liefde terug. Wie vriendschap geeft, krijgt vriendschap terug.

Auteur Jeroen Hoogerwerf Illustrator: Géwout Esselink

Hardcover, 32 pagina’s,

ISBN 9789491740671

Prijs € 14,95


Reis mee met Annemarie

Reis je mee met Jantje naar Nederlands-Indië? Jantje is het nieuwste boek van Annemarie Jongbloed. Of stel je liever je eigen reis samen? Maak samen met Annemarie een reis door je hoofd! Samen fantaseren we een verhaal. Wat is daarvoor nodig? Met enkele handvatten maak jij je eigen verhaal! Deze workshop is geschikt voor leerlingen van 9 tot 12 jaar. Een workshop van Annemarie kun je boeken met de gebruikelijke subsidie via De Schrijverscentrale. Kijk voor de presentatie en het programma van Annemarie op deschrijverscentrale.nl. Annemarie geeft ook workshops voor jongere kinderen!