Levendige WorkshopsJeroen Hoogerwerf is een bevlogen hoofdredacteur van Kleur op school en een bevlogen auteur van verhalen. Hij geeft al jaren workshops voor schoolteams die aan de slag willen met levensbeschouwing in het algemeen en de methode Kleur op school in het bijzonder.

Met kinderen werkt Jeroen aan creativiteit, taalvaardigheid en presentatie. Hij heeft ervaring met workshops voor kinderen tijdens de Kinderboekenweek in Nederland en op Aruba.
Jeroen in de klas!

Jeroen Hoogerwerf is naast uitgever ook auteur van verhalen- en kinderboeken. En hij vindt niets leuker dan kinderen te inspireren met verhalen en gedichten. Samen gedichten en verhalen maken, voorlezen, bezig zijn met taal, rijmwoorden, bewegingsoefeningen, mindfulness en liedjes zingen. Niets is te gek in een workshop vol levendige inspiratie.

Jeroen maakt gebruik van verschillende actieve werkvormen tijdens een workshop. De duur van een workshop is doorgaans ongeveer een les uur. Workshops kunnen worden gegeven aan groep 1 t/m 8.

Groep 1-2 Actief met prentenboeken

Voorlezen en interactie met prentenboeken voor de kleuters.

Groep 3 t/m 8

  • Gedichten en verhalen rond thema Overal opa’s en oma’s. Interactief voorlezen, creatief schrijven en gedichten maken.
  • Gedichten en verhalen rond thema Overal monsters en spoken. Interactief voorlezen, creatief schrijven en gedichten maken.

Kinderboekenweek 2019

Groep 1-2

Voorlezen en interactie met prentenboeken voor de kleuters in het thema Reis mee!

Groep 3-4

Voorlezen en interactie rond het thema Reis mee! Met onder andere het prentenboek De vliegcopter vol liefde, waarbij ook wordt ingegaan hoe we omgaan met elkaar en het lied Als je liefde geeft …

Groep 5 t/m 8

Verhalen vertellen en gedichten voordragen, creatief poëzie schrijven, allemaal rond het thema Reis mee! Met onder andere het prentenboek De vliegcopter vol liefde, waarbij ook wordt ingegaan hoe we omgaan met elkaar en het lied Als je liefde geeft

Via De Schrijverscentrale

Jeroen is te boeken via De Schrijverscentrale. Er is dan subsidie voor het bezoek. Als je al bekend bent met De Schrijverscentrale dan kun je dat via je account regelen. Voor meer informatie even mailen met jeugd@deschrijverscentrale.nl of (beter nog) bellen met 020- 820 26 55.

Uiteraard is Jeroen ook direct te bereiken: jeroen@levendiguitgever.nl, 06-22613701.

Workshop Levendig op school

Voor schoolteams

Levendig Uitgever biedt ‘op maat’ workshops voor basisscholen om levens-beschouwelijke ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Levensbeschouwing is in het kort samen deze vraag beantwoorden: Hoe sta je in het leven? Waar verlang je naar? Wat vind je belangrijk?

De workshop is zeer geschikt voor scholen die wat willen doen met hun ‘identiteit’, of deze nu openbaar of bijzonder is. Ook bijzonder geschikt voor samenlevingsscholen en samenwerkingsscholen.

De workshop volgt de methodiek van Kleur op school. Deze 'methode' werkt vanuit levensbeschouwing als betekenisgeving aan het leven om je heen, dichtbij en verder weg. Vanuit verhalen en tradities, religieus en humanistisch, uit het leven gegrepen.

De verdieping naar levensbeschouwelijke betekenis heeft ook een effect op gedrag van kinderen. Je deelt betekenissen met elkaar. Ook over onderwerpen binnen de sociaal-emotionele ontwikkeling: gevoelens, omgaan met ruzie, pesten, elkaar helpen … door elkaars betekenis te respecteren krijg je ook weer meer begrip over gedrag van jezelf en de ander.

De workshop over levensbeschouwing wordt 'op maat' voor scholen georganiseerd. De workshop duurt ongeveer 2 uur.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • identiteit van de school en levensbeschouwing
  • rol van de leerkracht en didactisch kader
  • het levensbeschouwelijk gesprek voeren
  • filosoferen met kinderen
  • verband levensbeschouwing, burgerschap en sociaal-emotionele ontwikkeling

Voor meer informatie: mail of bel de uitgever van Kleur op school, Jeroen Hoogerwerf, jeroen@levendiguitgever.nl, 06-22613701.