Morgen ben je een ander kind

Tara is Tara en een Rode Krijger. En Rode Krijgers dragen Rode Krijgerskleren. Maar wat als de moeder van Tara dat niet zo fijn vindt?

Mama Suus wil van Tara een ander kind maken, een kind in een jurk. Maar Rode Krijgers dragen geen jurk. Waarom begrijpt haar moeder dit niet? Wat voor een moeder normaal is, is voor een Rode Krijger om te huilen. Wat doe je als je moeder je maar raar vindt? Ze houdt heus van je. Toch had ze liever een ander kind. Dat ben je niet. Moet je dat dan toch worden, voor de lieve vrede?

Morgen ben je een ander kind, gaat over diversiteit: mogen zijn die je bent, al voldoe je niet aan de verwachting van je ouders of de buitenwereld. Het biedt de mogelijkheid om een pittig thema herkenbaar te maken en te bespreken.

Als voorleesboek en/of leesboek. Maar dit boek gaat ook over de rol van de ouder, de opvoeder en de leerkracht, die onbewust en goedbedoeld hun eigen verwachtingen plakken op kinderen.

Tekst: Regine Hilhorst | Illustraties: Lies Koning | ISBN 978 90 83140 71 1 | Hardcover, 48 pagina’s | Prijs € 17,50

Te bestellen in de Levendige Webwinkel


Lesmateriaal

De DaVinci Academie heeft een methode voor taal voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs: Het Geheime Genootschap van (LS)².
LS² staat voor Lezen, Schrijven, Spreken en Luisteren. Het boek Morgen ben je een ander kind is een onderdeel van dit genootschap.
DaVinci is een onderwijsbeweging waarin kinderen en volwassenen zichzelf, elkaar en de wereld laten stralen. En dat kan natuurlijk alleen als iedereen een zo mooi mogelijke zichzelf mag zijn! En precies daar gaat dit boek over.

Speciaal voor de lezers van het boek zijn deze lessen hier beschikbaar, zodat onderwijsprofessionals en kinderen er gebruik van kunnen maken.


Het Rode Krijger Strijdlied

Auteur Regine Hilhorst heeft een lied geschreven dat door de hele klas gescandeerd kan worden!