Levendig Uitgever

(N)iets te doen? Ik verveel me?

De scholen zijn dicht en de kinderen zitten thuis. Ik heb er hier thuis ook een paar zitten. Hele dagen gamen lijkt me niet echt goed voor hun ontwikkeling. Dat uurtje per dag is natuurlijk prima. Een bordspel, samen koken, kamer opruimen, allemaal nuttig en gezellig. Maar mocht dat niet voldoende tijdsbesteding zijn, dan hebben we hier nog een aantal tips en meteen wat activiteiten om te doen voor kinderen op school, opvang en thuis. Je hoeft er niet meteen de levendige boeken voor aan te schaffen natuurlijk, al is dat voor mijn omzet in deze onzekere tijden wel mooi meegenomen. Je betaalt geen verzendkosten, maar dat is eigenlijk altijd al. Laten we dan van de nood een deugd maken samen. Ik wens iedereen veel sterkte, gezondheid en gezelligheid toe.Met levendige groet,

Jeroen

Levendig Uitgever


Bewegen met de dieren: Kun jij dit?

Het prentenboek Kun jij dit? gaat over Siem de schildpad. Hij wil graag met de andere dieren spelen. Aap, leeuw en slang lachen hem uit. Want Siem kan vast niet wat die stoere dieren wel kunnen. Dan komt Siem zijn vriend tegen, Kasper de muis. Samen verkennen ze wat Siem wel en niet kan.

Thuis bewegen met 'Kun jij dit?'! 'Kun jij dit' nodigt kinderen uit om mee te bewegen met de dieren in het boek. Kronkel als een slang, brul als een leeuw en spring rond als een kangoeroe!

In de lesbrief vind je verschillende tips en spelletjes om in actie te komen met 'Kun jij dit?' Het is leuker met het boek, maar je kunt ook zonder het boek aan de slag.

lesbrief_kun_jij_dit_bewegen-LU.pdf

Het boek is te bestellen via de boekhandel of direct hier.Een lachfeestje

Om de lach (en de moed) erin te houden bieden we een dobbelsteenspelletje uit een eerder nummer van Kleur op school (nr. 9.4 met als thema Da's lachen!).

Dit spel is te spelen vanaf twee personen. Kleine kinderen kun je van te voren uitleggen wat de plaatjes op de dobbelsteen betekenen.

Er is een ingekleurde en een zwart-wit versie beschikbaar. Beide zijn eenvoudig uit te printen en te knutselen. De zwart-wit versie kan dan natuurlijk eerst nog ingekleurd worden! Gooi om de beurt de dobbelsteen, de oudste mag eerst en voer de opdracht uit. Veel lachplezier!


dobbelsteen-spel-kleurplaat.pdf

dobbelsteen-spel-kleur.pdf

Illustraties van Iris Boter, het idee van redacteur Nynke Bos


Gedichten maken met Professor Poem

Gedichten maken kan iedereen met Professor Poem. Hij heeft een dichtmasjien gemaakt en gaat van een klankgedicht naar een liefdesgedicht naar een haiku. Aan de hand van een verhaal neemt hij je mee langs verschillende dichtvormen en laat je meteen zelf DOEN!

Auteur: Gesineke Veerman Illustraties: Mariëlla van de Beek

Prijs € 10,-


Curaçao voor kinderen met lef

Geen vakantie, maar toch een beetje op vakantie? Dat kan met het kleurige boek: Curaçao voor kinderen met lef. Charlotte Doornhein heeft dit gezellige en spannende spelletjesboek geschreven. Het is een bijzonder vreemd spelletjesboek geworden boordevol activiteiten en rare weetjes. Met spelletjes van Curaçao die je ook in Nederland kunt spelen.Charlotte heeft op het eiland gekeken welke spelletjes de kinderen daar nu doen, aangevuld met Chinese, Surinaamse en joodse spelletjes.

Sommige spelletjes kent iedereen. Waar ter wereld je ook geboren bent, stoelendans, trefbal, touwtrekken, knikkeren, hinkelen, touwtjespringen en elastieken heb je vast wel eens gedaan. Zin om nieuwe spellen te leren? Laat je verrassen door de geweldige spellen die kinderen zelf verzinnen en die in het boek voorbijkomen. Wat te denken van een jongen die oude muggenrackets en wekkers sloopt en er zijn eigen robot van bouwt? Of een broer en zus die in een geknalde speakerbox een grote magneet ontdekken en deze achter zich aan slepen op het strand en als schattenvanger gebruiken?

Auteur: Charlotte Doornhein Illustraties van Iris Boter

Voor kinderen van 4-14 jaar

Curacao_inkijk.pdf

Prijs € 10,-


Het geheim van Joris en Draakje

Joris ligt in bed samen met Draakje. Op de plaat op zijn kamer staan libellen, mollen en bomen. Maar zijn het echt libellen, mollen en bomen? Of is er iets geheimzinnigs aan de hand? Luister mee als Joris het geheim aan zijn Draakje vertelt. Een feestelijk sprookje met prachtige verrassingen ...
Het geheim van Joris en Draakje is een mooi verhaal om voor te lezen. Op de cd in het boek staan liedjes die bij het verhaal horen. Gezellig om samen te luisteren of mee te zingen. De vijf liedjes vormen samen een minimusical om met een groep jonge kinderen in te studeren en op te voeren. Compleet met draaiboek, suggesties voor kleding en decor en extra activiteiten!

Nog beperkt op voorraad voor € 10.-

Bekijk de preview hieronder en het lied van het bomenfeest!


Hulp gevraagd voor prentenboek!

Michel Linthorst, Mies voor vrienden, is bezig met het maken van een prentenboek samen met illustrator Angela Damen. Het boek heet: Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste ...


Op deze website vind je het hele verhaal en ook de vraag om hulp. We kunnen niet verder zonder te weten welke machine het baasje van het hondje, de professor, aan het maken is. En misschien komt je idee wel in het boek terecht!

Kijk maar snel op: http://www.mies.ink/blog/help-jij-mee-een-prentenboek-te-maken-1 en teken de machine van de professor.


Over de liefde, relaties en seksualiteit - Week van de Lentekriebels -16 t/m 20 maart 2020

Seksualiteit is vaak een lastig onderwerp. De seksuele en relationele vorming van kinderen is in de huidige maatschappij waarin kinderen veelvuldig worden geconfronteerd met verschillende varianten van seksualiteit en van relaties in media, op straat, op school en thuis wél een onderwerp dat aan bod mag komen.


Over de liefde is een bewerkte special van nummer 5.3 (voorjaar 2014) van Kleur op school met als thema: Ik en jij. Hoe dichtbij? Geschikt voor de Week van de Lentekriebels of een ander moment waarop je het onderwerp seksuele ontwikkeling, intimiteit en relaties met kinderen wil bespreken.

Overdeliefde_groep1-2.pdf

Overdeliefde_groep3-4.pdf

Overdeliefde_groep5-6.pdf

Overdeliefde_groep 7-8.pdf


Yo-ga je mee?

Avontuurlijke kinderyogaverhalen

Yo-ga je mee? neemt je mee in vier voorleesverhalen waarin een avontuur wordt beleefd door verschillende kinderen. De verhalen zijn zo te lezen dat je de yoga-oefeningen meteen mee kunt doen. In het verhaal zijn duidelijke illustraties gemaakt om te zien hoe je de oefeningen uitvoert.

We hebben allemaal wel eens ontspanning nodig. Ook kinderen zijn wel eens druk in het hoofd en kunnen spanningen in het lichaam ervaren. Kinderyoga kan de spanning verminderen en helpen om rustig te worden. Bovendien oefen je uithoudingsvermogen en spierkracht. Kinderyoga geeft kinderen zelfvertrouwen om het leven weer ten volle te kunnen genieten.

De yoga-oefeningen in dit boek zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar. De verhalen zijn leuk om thuis te lezen en zijn ook geschikt voor op de peutergroep of in de klas. Yo-ga je mee?

Auteur: Nynke Bos Illustrator: Wendelien van de Erve

Inkijk_Yo-ga-je-mee.pdf

Prijs € 14,95