Over Levendig

Enthousiast en avontuurlijk!

Jeroen Hoogerwerf, Levendig Uitgever, heeft ervaring met het maken van lesmateriaal, spellen en kinderboeken voor organisaties en bedrijven. Hij is als uitgever en marketeer bij o.a. Kluwer en Kwintessens werkzaam geweest. Levendig Uitgever is in te huren als projectuitgever/manager of als interim uitgever om een klus te klaren. 

Een idee voor een verhalenboek, een lespakket op papier of digitaal, een creatief spel of een ander idee om kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 18 jaar te ondersteunen in hun ontwikkeling kan tot leven komen door er handen en voeten aan te geven. Dat kan volledig in handen gelegd worden van een uitgever, maar ook samen met een uitgever verder worden opgezet en bedacht.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden!

Samenwerking en links

     


Kunnen dieren denken?

Kunnen robots bang zijn?

Filosoferen met kinderen in het basisonderwijs sluit wat onderwerpen en vaardigheden betreft vooral aan bij het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld, maar is vanzelfsprekend ook van groot nut voor andere vaardigheden, zoals taal- en spreekvaardigheid.

Auteur Heleen Booy is afgestudeerd op Filosoferen met Kinderen en geeft nu Filosofie op een middelbare school.

Redactie en inhoudelijke begeleiding zijn gedaan door Levendig Uitgever.

De boeken zijn direct bij uitgever Amsterdam University Press verkrijgbaar. En uiteraard ook in de (online) boekhandel.


Lesmateriaal Vastenaktie 


Vastenaktie heeft elk jaar een scholenproject. Voor 2014 was dat een project voor Sierra Leone. In 2015 is het een project voor Sri Lanka tijdens de vastenperiode. Voor begeleiding van de actie in de basisschool heb ik samen met een team gewerkt aan een lespakket dat digitaal beschikbaar zal zijn voor deelnemende scholen. 

Het lesmateriaal bestaat uit Bijbelverhalen, liedjes, lessen over vasten en werken van barmhartigheid. Daarnaast is ondersteunend materiaal gemaakt voor de leerkracht.


Kinderboekenfestival Aruba 2014

Op Aruba wordt elk jaar het Kinderboekenfestival georganiseerd in de eerste week van november. Met auteur Charlotte Doornhein en illustrator Sheila Werleman heeft levendig Uitgever hard gewerkt om het Kinderboekenweekgeschenk Aruba 2014 te maken.

Het festival en het geschenk werden georganiseerd door de Biblioteca Nacional Aruba.

Een impressie van de Kinderboekenweek op Aruba.

Het boek is exclusief verkrijgbaar in de Levendige Boekwinkel voor € 14,95


50 liedjes en verhalen

Voor de Verhalenfabriek maakte Levendig Uitgever een boek met 50 liedjes op bekende melodietjes bij alle 50 vensters van de Canon van de Nederlandse geschiedenis.

In het boek staan bij drie vens-ters uitgewerkte lesvoorbeel-den voor groep 4 t/m 8.Het formaat is A4 en de liedjes zijn daarmee gemakkelijk te kopiëren voor de leerlingen om heerlijk mee te zingen.

Het boek is voor € 19,95 (excl. verzendkosten) via Verhalenfabriek


Kinderboekenfestival Aruba 2016


Dit keer in het thema Opa's en oma's. Voor altijd jong. Het boek werd geschreven door de Nederlandse auteur Fred Diks met illustraties van de Arubaanse illustrator Rudyomar Leysner met de titel Superoma in coma / Super wela den coma

Tijdens het festival heeft Levendig Uitgever, Jeroen Hoogerwerf, workshops gegeven in 10 scholen op Aruba met het kinderboekenweekgeschenk en aan de hand van verhalen uit het boek Overal opa's en oma's.

.


No ta mishi


Voor de vertelkasten op de scholen op Aruba heeft Liliana Erasmus een project gemaakt over seksueel misbruik bij jonge kinderen. Het project No ta mishi! (Raak me niet aan!)  is gesponsord door de Kiwanis Club Aruba en de Fundacion Respeta Mi. Er is een exemplaar van het pakket vertelplaten aan elke school op Aruba uitgedeeld. Daarnaast ontving elke school een handleiding om met de kinderen het gesprek aan te kunnen gaan over dit belangrijke onderwerp.


Kinderboekenfestival Aruba 2015

Voor de Biblioteca Nacional Aruba verzorgde Levendig Uitgever het tweetalige Kinderboekengeschenk 2015: Een reu… reu… reuzenslang/Un co…co… colebra grande, geschreven door Curt Fortín en geïllustreerd door Mariëlla van de Beek. 

Tijdens het Kinderboekenfestival op Aruba bezochten auteur Curt, illustrator Mariëlla en uitgever Jeroen, samen met andere auteurs de Arubaanse basisscholen voor workshops.

Nog beperkt verkrijgbaar via de Levendige Boekwinkel

Impressie van Kinderboekenfestival Aruba 2015


Hij is de weg kwijt

Levendig Uitgever heeft de redactie, vormgeving, het drukwerk en de distributie verzorgd van het boek Hij is de weg kwijt. Hij is de weg kwijt / E a pèrdè e strea di nort

Hij is de weg kwijt is de weerslag van een levendig onderzoek naar de verwachtingen van de mensen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten ten aanzien van de staatkundige vernieuwing van ‘10-10-10’. Zijn hun verwachtingen uitgekomen? Auteur Olaf Wilders laat niet de regerende politici aan het woord, maar de mensen op ‘de achtergrond’. Dat zijn personen en vertegenwoordigers van instituties die de gebeurtenissen waarnemen en een stem vertegenwoordigen. Zij zijn van belang om gehoord te worden.

Met een voorwoord van Frits Goedgedrag, de laatste gouverneur van het land Nederlandse Antillen.

Auteur: Olaf Wilders Redactie: Jeroen Hoogerwerf

128 pagina’s, paperback, ISBN 978 94 91740 30 5

Prijs € 16,-, te bestellen via de Levendige Boekwinkel.